Infoseek

Business and IT blog

Internetul romanesc, plin de virusi

Una din 150 de pagini web cu extensia „.ro” este infectata cu un virus si prezinta riscuri pentru cei care o acceseaza, nivel de 10 ori mai ridicat decat in cazul site-urilor inregistrate în Japonia, a declarat, miercuri, Costin Raiu, expert in cadrul Kaspersky Lab Romania.

„Printr-un program demarat în 2006, monitorizam peste 150.000 de site-uri cu extensia .ro Printre paginile web infectate se numara cele apartinand unor institutii bancare si guvernamentale sau din domeniul medical, inclusiv ale trei manastiri”, a spus Raiu, prezent la Zilele Biz.

Compania Kaspersky Lab (Rusia) este prezenta în Romania din 2003, printr-un departament de cercetare si dezvoltare. Incepand cu 2008, producatorul rus de solutii de securitate informatica a deschis un birou local de marketing si vanzari.

In acest an, afacerile Kaspersky Lab în Romania au fost estimate la un milion de euro.

SURSE: Mediafax, Capital

Later edit:

Chiar recent primisem un link pe twitter catre un site care iti afla parola contului si trimitea mai departe mesaje catre toti followerii. A trebuit urgent sa-mi schimb parola ca i-am secat cu mesaje spam din cauza acelui, sa-i spun virus.

Intrebarea e:  cum ne protejam de virusi cand patrundem in acele site-uri dubioase? De unde facem rost de un prezervativ informatic?

Reclame

noiembrie 26, 2009 - Posted by | IT, News

Un comentariu »

  1. Pai instaleaza si tu un antivirus cu WebGuard si il setezi la High Protection – se incarca mai greu pagina web da macar scaneaza orice posibilitate ..

    Comentariu de Corneliu | aprilie 15, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: