Infoseek

Business and IT blog

First Else mai bun ca iPhone? – First Else, www everywhere

First ELSE este un telefon care doreste sa revolutioneze piata smartphoneurilor si sa bata modele deja consacrate, precum iPhone, la propriul lor joc.

Intentiile acestui telefon sunt clare precum ii este si numele: First ELSE, in traducere mot-a-mot Primul Diferit.

Cu ce este diferit acest smartphone fata de cele aflate deja pe piata? Cu o interfata cu totul originala, gandita din start putin diferit fata de celelalte, atasata unui sistem de operare bazat pe Linux.

Din cele cateva poze surprinse in graba de catre cei de la pocket-lint.com se poate vedea o interfata in care majoritatea „butoanelor” din meniuri, sunt de culoare albastru-neon asezate pe un fundal negru, asta ca sa fie si suficient de cool dar in acelsi timp si suficient de usor de vazut/accesat in acelasi timp.

Partea revolutionara a interfetei este legata insa de sistemul de dispunere a meniurilor pe ecranul telefonului, si anume intr-un semicerc, asfel incat sa poata fi atinse foarte usor cu degetul mare de la mana. Aceasta este de fapt si unul din punctele forte: intreaga interfata a fost facuta sa poata fi operata folosind doar degetul mare de la mana.

O alta noutate este aceea ca aparatul nu este privit in primul rand ca un telefon mobil, care mai are si alte functii suplimentare. Ba din contra: se doreste a fi un gadget care sa poata functiona, de exemplu, ca videorecorder, fara a fi intrerupt de apelurile primite fix cand sunt surprinse pe video momente importante. Apelurile video sau audio primite in timp ce telefonul e folosit in alte scopuri mai importante vor fi inregistrate si pot fi vizualizate/ascultate ulterior.

In rest, din punct de vedere tehnic, First ELSE, seamana destul de mult cu multe alte smartphonuri aflate deja de pe piata. Are un ecran tactil cu rezolutie 854×480, conectivitate 3G, WiFi, este dotat cu GPS, precum si cu o camera foto de 5MP care poate inregistra si video la 30fps.

First ELSE este asteptat sa isi faca aparitia pe rafturi, pe pietele din SUA, Europa de Vest si Rusia in al doilea trimestru al anului viitor, pretul nefiind inca precizat.

Sursa: Hit

Reclame

noiembrie 26, 2009 - Posted by | Business, IT, News

Un comentariu »

  1. Cred ca o sa fie singurul gadget pe care o sa dau banii fara ezitare

    Comentariu de qbert | august 9, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: