Infoseek

Business and IT blog

Angajarea la Google

googleCa in orice companie de IT din intreaga lume, angajarea la Google incepe cu un interviu. Dar asemanarile se opresc aici. Intrebarile puse de specialistii in recrutare ai Google viitorilor angajati testeaza inteligenta, cultura, dar mai ales capacitatea de adaptare la situatii neprevazute. Iata cateva dintre intrebarile pe care le primesc viitori „muncitori” din Silicon Valley.


golf-ballsCate mingi de golf incap intr-un autobuz? (Intrebare pentru postul de Product Manager)

Raspuns: Aceasta este una din intrebarile pe care Google le foloseste doar pentru a afla daca aplicantul poate sa gaseasca o solutie pentru a rezolva problema.

Un autobuz standard american are 2,5 metri latime, 1,8 metri inaltime si 6 metri lungime. Volumul este de 27 metri cubi.

Volumul unei mingi de golf este de aproximativ 40 centimetri cubi.

Cat de mult ar trebui sa ceri ca sa speli toate ferestrele din Seattle? (Intrebare pentru un Product Manager)

Raspuns: Aceasta este genul de intrebare la care ar trebui sa gasesti un raspuns infinit mai simplu decat ar parea: 10 dolari fereastra.

De ce sunt gaurile de canal rotunde? (Intrebare pentru un Inginer de Software)

Raspuns:  Daca sunt rotunde, atunci cand sunt rostogolite pe gura de canal nu au cum sa cada in gaura pe care o acopera.

Desenati un plan de evacuare pentru San Francisco. (Intrebare pentru un Product Manager)

Raspunsul pe care il asteapta intervievatorul va contura modul in care intervievatul abordeaza problema.

Un bun inceput de raspuns ar fi intrebarea: “Pentru ce tip de dezastru ne pregatim?”

google_clockDe cate ori pe zi stau  liniile ceasului suprapuse? (Intrebare pentru un Product Manager)

Raspuns: De 22 de ori.

AM    12:00 ; 1:05; 2:11; 3:16; 4:22; 5:27; 6:33; 7:38; 8:44; 9:49; 10:55
PM    12:00 ; 1:05; 2:11; 3:16; 4:22; 5:27; 6:33; 7:38; 8:44; 9:49; 10:55

Trebuie sa verifici daca prietenul tau X a salvat corect numarul tau de telefon dar nu vrei sa il intrebi direct. Trebuie sa ii scrii un biletel unei prietene, care il va da mai departe lui X, iar el iti va raspunde. Ce ar trebui sa scrii pe biletel, in afara de intrebare, ca sa fii sigur ca Bob iti va raspunde suficient de codat incat prietena ta sa nu poata descfira numarul? (Intrebare pentru un Inginer de Software)

Raspuns: Din moment ce operatiunea e in stadiu de “Verificare”, il poti ruga sa te sune la un momentdat. Daca nu o face, inseamna ca nu are numarul tau.

Esti capitanul unei corabii de pirati si echipa ta trebuie sa decida cum este impartit aurul. Daca nu reusesti sa convingi cel putin jumatate din pirati sa fie de partea ta, vei muri. Cum procedezi pentru a portiona prada astfel incat sa primesti o parte semnificativa din ea, si totusi sa ramai in viata?
(Intrebare pentru un Engineering Manager)

Raspuns: Imparti captura in mod egal intre primii 51% din echipaj.

Daca aveti 8 mingi de aceeasi marime iar 7 din ele au aceeasi greutate si una cantareste putin mai mult. Cum va dati seama care din ele e mai grea folosind  un cantar si doar 2 incercari de a cantari? (Intrebare pentru un Product Manager)

google ballsLuati 6 mingi si puneti cate 3 pe fiecare parte a cantarului. Daca mingea cea mai grea nu se afla intre primele 6, in mod sigur va fi una din cele 2 ramase. Daca cea grea se afla intre cele 6, ati eliminat  deja 3 din ele.

Din cele 3 ramase, alegeti 2 si asezati-le pe cantar. Daca mingea cu pricina se afla intre cele doua, va veti da seama care e. Daca ambele mingi au aceeasi greutate, mingea cea grea se afla in mainile dumneavoastra.

Explica-i nepotului tau in varsta de 8 ani ce inseamna o baza de date. (Intrebare pentru un Product Manager)

Raspunsul urmareste abilitatile candidatului de a explica lucruri complicate in cuvinte simple.  O varianta ar putea fi: “O baza de date este ca o masinarie care memoreaza foarte multe informatii despre foarte multe lucruri. Oamenii mari o folosesc pentru a tine minte diferite informatii. Acum fugi la joaca!”

Alte intrebari din interviul de angajare la Google:

Intr-o tara in care parintii isi doresc doar baieti, care ar fi proportia intre baietii si fetele nascute in acea tara? (Intrebare pentru un Product Manager)

Cate dispozitive de acordat pianul exista in intreaga lume? (Intrebare pentru un Product Manager)

Sursa: Bloombiz

Reclame

noiembrie 25, 2009 - Posted by | Cariera, IT, Utile

Un comentariu »

  1. […] câteva bloguri de pe WordPress, StudentArena a găsit un articol interesant, pe blogul lui Gabriel Vasile de la Creative Web Design. Articolul trece în revistă câteva dintre întrebările pe care […]

    Pingback de Întrebări la un interviu Google « Student Arena – Știri, evenimente, cariere, studenți, timp liber ! | ianuarie 20, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: