Infoseek

Business and IT blog

Unul din trei romani va accesa Internetul utilizand telefonul mobil în 2010

Telefon Mobil InternetUnul din trei români va accesa Internetul utilizând telefonul mobil în 2010, datele furnizate de operatorii de telefonie indicând că în prezent 22% dintre utilizatorii Orange folosesc aceste servicii şi numai 17,2% dintre clienţii Vodafone, potrivit unei analize realizate de Voxline Communication.

„Dacă ne raportăm la media din UE şi evoluţia utilizatorilor de mobile web din România, putem estima că 2010, în pofida efectelor crizei economice, va fi anul mobile web în ţara noastră, în care unul din trei români va accesa Internetul folosind un telefon mobil”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al furnizorului de servicii de marketing pe mobil Voxline, Dan Vîrtopeanu.

El a adăugat că…

al treilea operator local de telefonie mobilă, Cosmote România, nu a făcut publice niciun fel de date privind acest segment de piaţă.

„Ţinând cont că integrarea Telemobil (Zapp) este estimată a se finaliza în următoarele şase luni, ne aşteptăm ca în 2010 să vedem o creştere foarte mare de utilizatori de Internet mobil în această reţea, mai ales că miza achiziţiei Telemobil a reprezentat-o licenţa 3G de date mobile la mare viteză”, a apreciat reprezentantul Voxline Communication.

Datele privind traficul realizat de utilizatorii din România în luna octombrie reiese că aceştia au accesat site-uri mobile din reţeaua BuzzCity (11,7 milioane de accesări) prin intermediul terminalelor Nokia în proporţie de 57,01%, urmate de cele Sony Ericsson – 16,51%, Samsung – 12,41%, LG – 5,79% şi Motorola – 2,99%, acestea fiind de altfel primele cinci branduri vândute la nivel global.

„Interesantă este cota mică de piaţă a două branduri bine văzute pe plan local şi populare mai ales în mediul de business online, respectiv BlackBerry – 0,05% şi Apple 0,04%”, se precizează în comunicatul Voxline.

Conform datelor BuzzCity, doar 10% din terminalele utilizate la navigarea site-urilor mobile suportă tehnologia 3G+ de mare viteză, ceea ce înseamnă că viteza de navigare mai scăzută nu este un impediment pentru consumatorii români.

Creşterea vitezei de acces la Internetul mobil susţinută de avansul numărului de telefoane inteligente (smartphones) creează premizele unor experienţe mai bune şi mai bogate în navigarea pe site-uri mobile. Tehnologia mobilă trebuie optimizată pentru cât mai mulţi utilizatori de Internet mobil, iar cea mai bună dovadă o reprezintă recenta achiziţie Google a reţelei de publicitate pe site-uri mobile şi aplicatii mobile AdMob, determinată în primul rând de tehnologia proprietară dezvoltată de reţea”, a spus Vîrtopeanu.

Sursa:  Mediafax

Reclame

noiembrie 24, 2009 - Posted by | Business, IT

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: