Infoseek

Business and IT blog

Lansarea Windows 7 la Timisoara

windows 7In dimineata aceasta la Hotel Timisoara  a inceput la ora 9 a.m. lansarea oficiala Windows 7 in Timisoara.

In sala au fost foarte multi oameni, poate neasteptat de multi.

Dupa introducere, sustinuta de Dan Bulucea, Director Business & Marketing @ Microsoft Romania, pe scena a intrat Tudor Galoş si a inceput prezentarea celui mai asteptat sistem de operare din ultimul an, Windows 7.

Prima intrebare a fost, evident, “Cati din sala folosesc Windows 7?”. Aproximativ peste 30% din cei de acolo au ridicat mana. Misto. S-au trecut in revista noutatile si imbunatatirile pe care le aduce Windows 7 in plus fata de Vista.

S-a mentionat ca Windows Vista este un sistem de operare extrem de sigur dar nu foarte rapid. Windows 7 e si mai sigur decat Vista si cu mult mai rapid.  S-au prezentat aici si modatilitatile de criptare fie a hard-disk-urilor locale sau a mediilor de stocare mobile.

A urmat o demonstratie pe un laptop Dell despre care Tudor spunea ca are 4 ani. Ceea ce nu a spus e ce configuratie are. Daca e de 4 ani dar are 2 GB RAM nu mai e asa spectaculos.

Windows 7 in Romania s-a integrat foarte bine. Are 6% procent pe piata, unul dintre cele mai mari in Europa. Germania are doar 2%. Vreo 250.000 calculatoare din ro ruleaza 7.

Tot la noi s-a mai produs eveniment important. Transelectrica a fost prima companie din lume care a implementat Windows 7 inca de la varianta beta. Peste 200 de calculatoare au rulat Windows 7 inca de la primele versiuni. Pe viitor se vor trece mai multe sisteme pe Windows 7.

SMURD este alta institutie care a foloseste Windows 7. S-a rostit sloganul “Windows 7 salveaza vieti”. La SMURD se foloseste Windows 7 si platforma .NET pentru monitorizarea de la distanta a semnelor vitale la pacienti.

In fine, a urmat o sesiune cu intrebari din public dupa care prezentarea Windows Server 2008 R2 si Exchange Server 2010.

Trebuie mentionat ca s-a organizat si o tombola cu premii. Doua smartphone-uri, un hdd de 3 TB si multe altele. Conditia de participare era sa ai la tine o carte de vizita si sa fi prezent pana la sfarsit in sala. Pana la urma s-a participat si cu cartonase.

Sala Viena din Hotel Timisoara e mare asa ca acolo au avut loc si sponsorii sa-si prezinte una alta. Maguay si Gigabyte au avut niste standuri interesante. Vedeti in imagini. Dell, mi se pare, a adus un server iar restul erau doar prezenti. Cu nimic.

Articol preluat cu ajutorul www.arenait.net

noiembrie 20, 2009 - Posted by | Business, IT, News | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: